6 stappenplan zwambestrijding

1. Tijdens de zwaminspectie, ook wel het 6-stappenplan zwambestrijding genoemd, controleert een gecertificeerde inspecteur uw woning of pand op sporen van zwam. Een nauwkeurige en betrouwbare uitslag is gegarandeerd. Dankzij het deskundige oog van de inspecteur, in combinatie met geavanceerde apparatuur.

zwambestrijding

2. Verwijderen van al het geïnfecteerde hout. Omdat schimmeldraden zeer ver kunnen doorlopen, en zo dun kunnen zijn dat ze zelfs met het blote oog niet meer waarneembaar zijn, worden ruime marges gehanteerd. Uit ervaring weten onze experts, waar ze op moeten letten.

3. Om de laatste zwamsporen uit te wissen, wordt de gehele kruipruimte inclusief de funderingsmuren en het gezonde hout behandeld met zwam dodende preparaten. Dit gebeurt o.a. met een speciaal ontwikkeld injectiesysteem (waar en indien nodig). De zwam dodende preparaten zijn milieuverantwoord en voldoen aan alle door de overheid gestelde normen.

4. Aanbrengen van menie en een flexibele kunststoffen dpc huls op de nieuw aan te brengen kop zijn kanten van de nieuw aan te brengen balken. Overal waar de balken contact hebben met de funderingsmuur wordt dit uitgevoerd. Eventueel nieuwe zwamaantastingen, bijvoorbeeld via de buren die geen maatregelen hebben getroffen, worden hiermee voorkomen.

5. De grondslag in de kruipruimte wordt geïsoleerd tegen kou en vocht, dit door middel van een bodemafsluiter in de vorm van EPA Chips of NEO Pixels bodemisolatie. De relatieve vochtigheid in de kruipruimte neemt hierdoor af. Dit verlaagt niet alleen de kans op nieuwe zwamvorming, maar ook op muffe luchtjes en ongedierte. Een ander bijkomend positief effect is dat de vloer boven de kruipruimte door de isolatie warmer zal aanvoelen en de stookkosten hierdoor zullen verlagen.

6. De nieuwe vloerbalken zijn geplaatst, meestal van onderaf de kruipruimte, en alles wordt weer netjes afgewerkt. Nog even grondig opruimen en niets herinnert meer aan de werkzaamheden. Wat blijft is een goed gevoel over de adequate aanpak én de zekerheid van 15 jaar garantie.

Ja, ik wil een gratis inspectie!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.

Conclusie: huiszwam bestrijden zelf uitvoeren?

Huiszwam bestrijden is een opdracht waarbij het erg precies kan komen, met name omdat de kans op besmettingen groot is. Huiszwam laat sporen achter die ervoor zorgen dat het zich met kleine moeite op een andere plek door kan ontwikkelen. 

Het is dus verstandig om een professional te contacteren. Nooitmeerzwam houdt rekening met de huidige situatie maar ook zaken als schade aan de houtconstructie van uw woning en zal ook opletten of houtworm niet in uw woning aanwezig is. Hierover kunt u meer lezen op onze houtwormbestrijding pagina.