6 stappenplan

Zwaminspectie door gecertificeerde controleur

1. Tijdens de zwaminspectie controleert een gecertificeerde inspecteur uw woning of pand op sporen van zwam. Een nauwkeurige en betrouwbare uitslag is gegarandeerd. Dankzij het oog van de inspecteur in combinatie met geavanceerd apparatuur, waarmee het hout kan worden “doorgemeten”.

Verwijdering van het ge�nfecteerde hout
Behandeling kruipruimte mte zwamdodende preparaten
Aanbrengen van het unieke, gepatenteerde vloeropleggingssysteem. Nieuwe zwambesmetting wordt hiermee voorkomen.
2. Verwijderen van al het geïnfecteerde hout. Omdat schimmeldraden zeer ver kunnen lopen en zo dun kunnen zijn dat ze zelfs met het blote oog of microscoop niet meer waarneembaar zijn, worden ruime marges gehanteerd. Uit ervaring weten onze experts, waar ze op moeten letten.
3. Om de laatste zwamsporen uit te wissen, wordt de gehele kruipruimte inclusief de funderingsmuren en het gezonde hout behandeld met zwamdodende preparaten. Dit gebeurt o.a. met een speciaal ontwikkeld injectiesysteem en speciale kogelpluggen. De zwamdodende preparaten zijn milieuverantwoord en voldoen aan alle door de overheid gestelde normen.
4. Aanbrengen van menie en een flexibele kunststoffen DPC huls op de nieuw aan te brengen balken, overal waar contact is met de funderingsmuur (aan de kop zijn kanten). Nieuwe zwambesmettingen - bijvoorbeeld via de buren die geen maatregelen hebben getroffen - worden hiermee voorkomen.
5. De grondslag in de kruipruimte wordt geïsoleerd tegen koude en vocht door middel van een bodemafsluiter in de vorm van EPA Chips of NEO Pixels vloerisolatie. De relatieve vochtigheid in de kruipruimte neemt hierdoor af. Dit verlaagt niet alleen de kans op nieuwe zwamvorming, maar ook op muffe luchtjes en ongedierte. Een ander bijkomend positief effect is dat de vloer boven de kruipruimte door de isolatie warmer zal aanvoelen en de stookkosten hierdoor zullen verlagen.
Isolatie kruipruimte tegen koude en vocht met een bodemafsluiter
6. De nieuwe vloerbalken zijn geplaatst, meestal van onder uit de kruipruimte, en alles wordt weer netjes afgewerkt. Nog even grondig opruimen en niets herinnert meer aan de werkzaamheden. Wat blijft is een goed gevoel over de adequate aanpak én de zekerheid van 15 jaar garantie.
De nieuwe vloer wordt geplaatst en netjes afgewerkt.