Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Het verschil tussen zwam en paddenstoelen

Wandelend door de natuur zijn er veel verschillende zwammen te vinden. Of zijn het paddenstoelen? Of zijn zwammen en paddenstoelen hetzelfde als zwammen? Voor eens en voor altijd rekenen we af met deze twijfels over wat het verschil tussen zwammen en paddenstoelen zijn. In dit artikel lees je over verschil tussen zwam en paddenstoel

Internet over het verschil tussen zwam en paddenstoel

Het internet biedt vele standpunten over de verschillen tussen zwamen en paddenstoelen. Een echt duidelijk antwoord is eigenlijk niet gemakkelijk te vinden. Geen zorgen, zoekt en gij zult vinden. Lees het artikel verder en je weet het.

Zwammen & schimmels

Een verschil tussen zwammen en schimmels is er niet. Deze zijn gelijk aan elkaar. Van oorsprong heten beide Fungi (je legt nu ongetwijfeld de link met de bekende pizza).  Wat zwammen en schimmels inhouden en welke soorten er zijn lees je op onze pagina zwammen herkennen.

Het vruchtlichaam van een zwam of schimmel: de paddenstoel!

Het vruchtlichaam van een zwam of schimmel is de paddenstoel. Dit is dus slechts een klein deel van de schimmel. Schimmeldraden en eigenlijk alles behalve dit vruchtlichaam bevindt zich namelijk onder de grond. 

Het antwoord, verschil tussen zwammen en paddenstoelen:

Lang verhaal kort: een paddenstoel is een zwam, maar een zwam hoeft niet altijd een paddenstoel te zijn. Het klinkt enigszins verwarrend, maar het antwoord op jouw vraag is er!

Het verschil tussen zwammen en paddenstoelen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik wil een gratis zwaminspectie!

Gratis inspectie aanvragen?