Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Vochtproblemen in huis in het najaar

Vochtproblemen in huis kunnen op verschillende manieren voor komen. Je kleding voelt klam aan en er ontstaan natte plekken op muren in huizen. Alles behalve een prettige gewaarwording. Door een aantal juiste maatregelen te nemen ben je er in ieder geval tijdelijk van jouw vochtproblemen in huis af. Vooral in het najaar kunnen vochtige woningen veel voor komen.  Het gevolg hiervan kan nog wat verder gaan dan natte muren of klamme kleding; er ontstaat schimmel en zwam en er moet een specialist aan te pas komen.  Wanneer er schimmel of zwam in huis ontstaat is dat niet alleen slecht voor de gezondheid maar kan het ook de constructies van gebouwen aantasten. 

Waar komt dat vocht vandaan?

Je huis wordt op verschillende manieren vochtig. Mensen ademen vocht uit, bij douchen en koken komt vocht vrij maar ook een huisdier is een bron die vocht uitstoot. Doorslaand vocht van buiten naar binnen kan ook een reden zijn dat er binnenshuis meer vocht ontstaat. Het hoge grondwaterpeil in Nederland heeft ook invloed op de vocht in huizen.

Vochtproblemen herkennen

Er zijn verschillende tekenen die aanduiden op een hoog vochtgehalte in huis. De geur in huis is anders, veel condens op koude oppervlakken etc.  Ook zilvervisjes zijn een symptoom van vochtproblemen in huis.

Niet helpende oplossingen

Er zijn talloze tips te vinden op internet. Toch zijn deze tips vaak slechts tijdelijke oplossingen die enkel de symptomen die je ziet (of ruikt) oplossen.  

Oplossingen die wél helpen

Door vast te houden aan een aantal dingen tijdens het leven in je huis is een hoog vochtpercentage minder gauw aan de orde. Voorbeelden zijn onder andere de thermostaat ’s winters niet lager dan 15 graden zetten, na het douchen de douchecabine en eigenlijk de hele badkamer drogen, De afzuigkap tijdens het koken aan en bijvoorbeeld de was enkel buiten drogen.

Wat helpt het allerbeste? 

Ventilatie is key bij het voorkomen van een hoog vochtpercentage. Een permanente oplossing is dan ook om de ventilatie in huis aan te pakken. Vraag een specialist om advies bij de aanpak hiervan om in de toekomst gedoe te voorkomen!

vochtproblemen in huis

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik wil een gratis zwaminspectie!

Gratis inspectie aanvragen?