Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden is eveneens een specialisatie van Nooitmeerzwam. We zijn gespecialiseerd in het opsporen en bestrijden van hout aantastende insecten zoals houtworm en boktor. Beide plagen kunnen grote schade aanrichten aan de houtconstructie van woningen, boerderijen of kerken.

Het herkennen van de houtworm

De Boktor, de meest voorkomende houtwormsoort

Naast verschillende soorten houtwormen zijn er ook verschillende soorten boktorren. De Boktor soort die het meeste schade aan kan richten in een huishouden is de Huisboktor. 

De huisboktor is een houtworm die behoort tot een groep van drooghoutboorders. Het beestje heeft 2 grijskleurige vlekken op zijn rug bovenop de bruinzwarte kleur. De gemiddelde lengte ligt rond de 17mm. Naast deze herkenningspunten heeft de houtworm ook lange voelsprieten die opvallen. De larve van de huisboktor is een 30mm lang, geelwit achtig beestje. Deze worm kan gemakkelijk door hout vreten met dank aan zijn sterke kaken. De aanwezigheid van de houtworm is te herkennen aan verschillende sporen die worden achtergelaten in het hout. Er zullen ovalen vormen te zien zijn met een doorsnede tot 9mm. 

houtworm bestrijden                        boktor

Houtworm bestrijden

Houtwormkevers en boktorren leggen hun eitjes in naden en kieren van het hout, waarna de larven zich tegoed doen aan het hout. Achter één houtworm gaatje kunnen wel 30 tot 40 eitjes schuilgaan. De houtwormlarven zitten 3 tot 4 jaar in het hout, om vervolgens uit te vliegen als kever. Boktorlarven kunnen maar liefst tot 10 jaar in het hout blijven zitten. Omdat de boktor dieper in het hout doordringt, bestrijdt Nooitmeerzwam deze plaag diepgaand. Door middel van onder andere injectiepluggen, wordt het hout behandeld met een gecertificeerd preparaat dat diep in het hout trekt.

Deze grondige aanpak, waarbij een jarenlange vakmanschap een absolute vereiste is, wordt onderstreept met 10 jaar garantie. 

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave

Ja, ik wil een gratis inspectie!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.