Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwambestrijding Noord-Holland

Tegenwoordig is zwamvorming een sluipend probleem in steeds meer woningen en panden. De verzamelnaam Zwam geldt voor wel 150.000 verschillende varianten houtrotverwekkende schimmels. Over het algemeen komen de meeste zwammen en schimmels in de natuur voor, maar er bestaan ook een aantal zwamsoorten die zich laten zien in huizen en gebouwen.

Oorzaken van zwam

De zwam die het meest te zien is, is de huis-, kelder- en poriënzwam. Vooral in de kruipruimte van oudere woningen is deze veel voorkomend, maar ook komen zwamaantastingen in nieuwere woningen en zelfs in nieuwbouwwoningen voor. Een vochtig klimaat in samenhang met de aanwezigheid van voeding (hout) is de belangrijkste oorzaak van zwam. In sommige gevallen is ook een slechte ventilatie een begin van het probleem.

Kosten van zwambestrijding

Op voorhand bepalen wat een bestrijding van zwam gaat kosten is erg lastig. Om dit goed en nauwkeurig in te schatten is een zwaminspectie ter plaatse gewenst. Hierin nemen wij alle factoren mee. De soort behandeling die nodig is, de bereikbaarheid van de zwam. Wij kunnen, aan de hand van deze inspectie, bij u een offerte opmaken. Neem geheel vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis inspectie aan!
 

Schadelijk voor mens en huis

Naast het feit dat zwamvorming schadelijk is voor uw gezondheid, is ook uw huis niet blij met zwam. Het cellulose in het hout van uw huis wordt door zwam aangetast. Hierdoor kan de constructie binnen afzienbare tijd verzwakken en de vloerbalken kunnen hierdoor snel hun draagkracht verliezen. De zwam zal op zoek gaan naar voeding en kan ook via zijn rhizomorfen (transportstelsel zwam) via het voegwerk van muren zich eventueel een weg banen naar naastgelegen panden.

Snel handelen = minder zwam = minder schade

Voorkom erger en zorg voor een juiste zwambestrijding via nooitmeerzwam.nl. Het is een niet te onderschatten probleem, wat sowieso snel handelen vereist! Vooral omdat bij snel en adequaat handelen de vloerbalken eventueel vanuit de kruipruimte vervangen kunnen worden, en zodoende uw topvloer gespaard zal blijven.

 

Zwam op hout Zwam onder de vloer

 

Ja, ik wil een gratis inspectie

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.

Gratis inspectie aanvragen?

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.