Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Houtwormbestrijding

Wanneer u last heeft van houtworm is dit natuurlijk erg vervelend. Houtworm kan erg veel schade toebrengen aan uw meubels, dakconstructie of andere houten objecten in en rondom het huis. Om die reden is een snelle houtwormbestrijding belangrijk, zo voorkomt u meer schade.

Houtworm is te herkennen aan kleine gaatjes in het hout van het betreffende object. Wanneer u vroegtijdig reageert voorkomt u het volledig vervangen van het hout en is het probleem opgelost met houtwormbestrijding.

Nooitmeerzwam.nl kan u een gratis inspectie bieden om te zorgen dat de juiste aanpak wordt uitgestippeld. Zodoende weet u waar u aan toe bent en weten wij wat nodig is om het probleem volledig te verhelpen.

Bij de gratis inspectie voor houtwormbestrijding kijken wij naar de hoeveelheid houtworm aanwezig is, hoeveel het hout al is aangetast en welke aanpak van houtwormbestrijding passend is. Wellicht kunnen we de houtworm bestrijden, maar het kan ook zo zijn dat het hout volledig vervangen moeten worden. Om u van tevoren goed te informeren hebben wij deze gratis inspectie in het leven geroepen. 

Houtworm herkennen? 

Er zijn verschillende soorten houtwormen. De meest bekende houtworm is de Boktor.

Binnen deze boktor zijn ook weer verschillende soorten boktorren die apart weer te herkennen zijn. Voor nu leggen we we de boktor uit die in Nederland veel schade aan kan richten. De huisboktor is een houtworm die behoort tot een drooghoutboorder. Met een lengte van 10 tot 25mm lang is deze niet heel eenvoudig te herkennen. Ook de kleur is onopvallend op houten oppervlakken. Een bruinzwart lijf met een aantal grijzige vlekken op de rug.  Deze houtboktor heeft lange voelsprieten die wel erg opvallend en tevens kenmerkend zijn voor deze soort. De larve van de huisboktor is te herkennen aan een geel-witachtig lijf. Door de kaken van deze houtworm die zeer goed ontwikkeld zijn, kan deze houtworm erg veel schade aanrichten in huizen of gebouwen. 

Gratis inspectie aanvragen?