Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Houtwormbestrijding

Wanneer u last heeft van houtworm is dit natuurlijk erg vervelend. Houtworm kan erg veel schade toebrengen aan uw meubels, dakconstructie of andere houten objecten in en rondom het huis. Om die reden is een snelle houtwormbestrijding belangrijk, zo voorkomt u meer schade.

Houtworm is te herkennen aan kleine gaatjes in het hout van het betreffende object. Wanneer u vroegtijdig reageert voorkomt u het volledig vervangen van het hout en is het probleem opgelost met houtwormbestrijding.

Nooitmeerzwam.nl kan u een gratis inspectie bieden om te zorgen dat de juiste aanpak wordt uitgestippeld. Zodoende weet u waar u aan toe bent en weten wij wat nodig is om het probleem volledig te verhelpen.

houtwormbestrijding

Bij de gratis inspectie voor houtwormbestrijding kijken wij naar de hoeveelheid houtworm aanwezig is, hoeveel het hout al is aangetast en welke aanpak van houtwormbestrijding passend is. Wellicht kunnen we de houtworm bestrijden, maar het kan ook zo zijn dat het hout volledig vervangen moeten worden. Om u van tevoren goed te informeren hebben wij deze gratis inspectie in het leven geroepen. 

Is houtworm te voorkomen? 

Wat je wellicht wel zou denken, dat houtworm op bewerkt hout afgaan, is niet waar. Bewerkt hout is hout wat geverfd is of bijvoorbeeld gebeitst of gelakt is. Door objecten die van hout zijn gemaakt te behandelen met één van deze producten heb je een goede kans dat de houtworm op afstand blijft. Mocht je toch niet één van deze producten willen gebruiken, dan zijn er ook bestrijdingsmiddelen te koop.

Houtworm zelf bestrijden, kan dat?

Een poging tot het zelf bestrijden van houtworm kun je altijd waren. Eenvoudig is het niet, maar wie niet waagt wie niet wint! Heb je last van houtworm in kleine voorwerpen, probeer dan het volgende:

  • vries het voorwerp in voor 2 weken
  • warm het voorwerp, wanneer mogelijk, op tot 70 graden in de oven

In beide gevallen overleeft de houtworm het niet. Echter kun je natuurlijk niet elk voorwerp invriezen of verhitten puur door het soort voorwerp of de afmetingen van het voorwerp. Als dat het geval is, is het verstandig om toch een professional te raadplegen.

Ja, ik wil een gratis inspectie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Gratis inspectie aanvragen?

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.