Kruipruimte isolatie

Vochtige kruipruimtes

kunnen veel overlast geven. Daarnaast is een kruipruimte waarin zich vocht bevindt ook nog ongezond! Kruipruimte isolatie is een goede oplossing om natte kruipruimtes te voorkomen. 

Wat kost kruipruimte isolatie?

Bent u benieuwd naar de kosten van het isoleren van uw kruipruimte? Vraag een gratis inspectie aan! Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om te kijken wat de kosten zullen worden om een natte kruipruimte te voorkomen. 

Wat houdt kruipruimte isolatie in?

Wanneer wij voor u bezig gaan met kruipruimte isolatie kunt u dit zien als een afsluiting van de bodem van de kruipruimte. Wij brengen hierop isolatie materiaal aan door middel van een speciale pomp. Het effect? In een paar weken tijd is de vloer helemaal opgedroogd en de luchtvochtigheid in uw huis zal afnemen. Door de bodem af te sluiten is het voor het vocht niet mogelijk de woning binnen te komen.

EPA Chips en NEO pixels kruipruimte isolatie

Een zwamsanering is niet alleen curatief, maar ook preventief. Omdat de zwam zich voedt met vochtig hout, moet voorkomen worden dat dit nog kan gebeuren. Nooitmeerzwam gebruikt hiervoor EPA Chips of NEO-pixels (HR EPS Parels) vaak in combinatie met het injecteren van de muren tegen optrekkend vocht. De chips zorgen ervoor dat er geen vocht meer omhoog kan komen vanaf de bodem van de kruipruimte. Daardoor heeft de bodemisolatie ook een isolerende werking, wat u een besparing in uw stookkosten oplevert. Gemiddeld kun je door het isoleren van de kruipruimte zo’n 15% energiekosten besparen. De vloer blijft warm en het koelt binnen in huis minder snel af. Een kruipruimte is gemiddeld 70-80cm hoog. Hierin ontstaat een natuurlijke barrière van lucht tussen de meestal vochtige grond en vloer van de woning zelf.  

EPA Chips hebben een isolatiewaarde van ongeveer 2.5 RD bij een laagdikte van 20 centimeter, terwijl NEO Pixels bij dezelfde laagdikte een isolerende waarde van 4.77 RD hebben. Door de hogere isolatiewaarde brengen de NEO Pixels in vergelijking met de EPA Chips hogere kosten met zich mee. Voor een zwamsanering met 15 jaar garantie volstaan de EPA Chips. Onze inspecteurs kunnen u in een persoonlijk onderhoud adviseren naar een voor u passende oplossing!