Vochtige kruipruimte isoleren

Vocht in de kruipruimte is vervelend omdat het problemen als schimmel in de kruipruimte of kelderzwam in de kruipruimte kan veroorzaken. Kruipruimte isolatie is een goede manier om dit in de toekomst te voorkomen.  In dit artikel zullen we omschrijving wat de oorzaken zijn van vocht in de kruipruimte , wat de gevolgen (kunnen) zijn van een vochtige kruipruimte maar natuurlijk besteden we ook aandacht aan vocht in de kruipruimte oplossen!
kruipruimte isoleren

Gratis zwaminspectie en vrijblijvende prijsopgave


Wat kost isoleren van uw vochtige kruipruimte?

Bent u benieuwd naar de kosten van het isoleren van uw kruipruimte? Vraag een gratis inspectie aan! Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om te kijken wat de kosten zullen worden om een natte kruipruimte te voorkomen. 

Wat houdt kruipruimte isolatie in?

Wanneer wij voor u de kruipruimte isoleren gaan kunt u dit zien als een afsluiting van de bodem van de kruipruimte. Wij brengen hierop isolatie materiaal aan door middel van een speciale pomp. Het effect? In een paar weken tijd is de vloer helemaal opgedroogd en de luchtvochtigheid in uw huis zal afnemen. Door de bodem af te sluiten is het voor het vocht niet mogelijk de woning binnen te komen.

EPA Chips en NEO pixels kruipruimte isolatie

Een zwamsanering is niet alleen curatief, maar ook preventief. Omdat de zwam zich voedt met vochtig hout, moet voorkomen worden dat dit nog kan gebeuren. Nooitmeerzwam gebruikt hiervoor EPA Chips of NEO-pixels (HR EPS Parels) vaak in combinatie met het injecteren van de muren tegen optrekkend vocht. De chips zorgen ervoor dat er geen vocht meer omhoog kan komen vanaf de bodem van de kruipruimte. 

Daardoor heeft de bodemisolatie ook een isolerende werking, wat u een besparing in uw stookkosten oplevert. Gemiddeld kun je door kruipruimte isolatie zo'n 15% energiekosten besparen. De vloer blijft warm en het koelt binnen in huis minder snel af. Een kruipruimte is gemiddeld 70-80cm hoog. Hierin ontstaat een natuurlijke barrière van lucht tussen de meestal vochtige grond en vloer van de woning zelf.  

EPA Chips hebben een isolatiewaarde van ongeveer 2.5 RD bij een laagdikte van 20 centimeter, terwijl NEO Pixels bij dezelfde laagdikte een isolerende waarde van 4.77 RD hebben. Door de hogere isolatiewaarde brengen de NEO Pixels in vergelijking met de EPA Chips hogere kosten met zich mee. Voor een zwamsanering met 15 jaar garantie volstaan de EPA Chips. Onze inspecteurs kunnen u in een persoonlijk onderhoud adviseren naar een voor u passende oplossing voor kruipruimte isolatie! 

Gratis zwaminspectie en vrijblijvende prijsopgave


Kruipruimte isoleren is energiebesparend
Zoals we al eerder op deze pagina aangaven kan je kruipruimte isoleren zeer energiebesparend zijn. Tot zo'n 15% besparing is al gemiddeld! 

Kruipruimte isolatie wanneer deze ontoegankelijk is
Ook wanneer de kruipruimte te weinig ruimte biedt om hier fatsoenlijk te kunnen isoleren, is er een oplossing. Wanneer dit zo is, is de meest gangbare manier van isoleren, het opvullen van de kruipruimte met een lichtere soort isolatiemateriaal. Gevolgen van isoleren en gevolgen van water in uw kruipruimte 
Waarom kruipruimte isoleren en zwamsanering zo dicht bij elkaar liggen leggen we u graag uit. Vocht wat zich in de kruipruimte bevindt kan gaan verdampen of schimmel veroorzaken. Zodra er zwammen in de kruipruimte ontstaan krijgt u al gauw te maken met een zwambestrijder. Met die gedachte is het isoleren van uw kruipruimte slechts een investering om ergere kosten te voorkomen. In het ergste geval is uw kruipruimte niet goed geïsoleerd, verliest u hierdoor veel warmte van de woning waardoor de energierekening wellicht hoger zal uitvallen, er ontstaat zwam in de kruipruimte waardoor u een zwambestrijder moet inhuren en vervolgens de kruipruimte wel moet isoleren. Wij houden ons daarom ook vast aan voorkomen is beter dan genezen, neem gerust contact op!

Kosten kruipruimte isoleren
De kosten van een kruipruimte isolatie zijn niet op voorhand aan te geven. Dit verschilt volledig per situatie; de grootte, eventuele schade of voorbereidingswerkzaamheden en andere aspecten. Om u een helder en redelijk aanbod te kunnen doen bieden wij een gratis inspectie. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Ja, ik wil een gratis inspectie!