Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Vochtige kruipruimte? Wij gaan het oplossen.

Vochtplekken, schimmels en ander ongedierte in de kruipruinte? Dat is een vervelend probleem wat nooitmeerzwam voor u op kan gaan lossen. Wanneer u een vochtige kruipruimte heeft kan dit namelijk tot grote problemen leiden. De schimmels en het eventuele houtrot ontstaan door deze vochtige kruipruimte en dit vocht heeft ook invloed op het vocht in uw huis. Op deze pagina leest u wat de oorzaak kan zijn van een vochtige kruipruimte, wat de gevolgen zijn maar natuurlijk ook wat de oplossing voor dit probleem is!

Wat is de reden achter mijn vochtige kruipruimte?

Een vochtige kruipruimte of gewoon vocht in uw kruipruimte kan een aantal oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is vocht dat condenseert in de lucht tegen koude oppervlakken in de kruipruimte, bijvoorbeeld de onderkant van de huisvloer. Dit kan ontstaan door een gebrek aan ventilatie.

Nog een oorzaak is een te hoge stand van grondwater. Dit kan de kruipruimte binnenkomen en vervolgens verdampen.

Een breuk in de riolering kan ook een oorzaak van een vochtige kruipruimte zijn. Ook dit water kan in de kruipruimte komen en vervolgens verdampen. 

Wat is het gevolg van een vochtige kruipruimte?

Een vochtige kruipruimte kan verschillende negatieve vervolgen hebben. Zowel voor u als voor uw woning of pand. Vocht dat in een kruipruimte ontstaat kan oplopen tot zo’n 10 liter vocht in de woning. Mocht dit vocht niet goed worden weggevoerd dan kan dit gevolgen als ramen die beslaan hebben en ook kunnen er er schimmels en vochtplekken ontstaan.

Uw woning is met vocht in huis lastig te verwarmen waardoor u ook meer zult gaan stoken. Een vochtige kruipruimte is dus niet alleen slecht voor het pand, ook voor uw stookgedrag en daarmee rekening! 

Schimmels zijn niet gezond. De luchtkwaliteit in huis zal verminderen en dit kan invloed hebben op uw ademhaling en longen. Hierover kunt u meer lezen in onze blog ‘Zwam slecht voor de gezondheid?‘. 

Als u langere tijd een vochtige kruipruimt heeft kan dit gevolgen hebben voor de houtconstructie van uw huis. Er kan namelijk houtrot ontstaan en als het echt ernstig wordt ontstaat er zelfs instortingsgevaar.

Gratis zwaminspectie en vrijblijvende prijsopgave

Hoe los je een vochtige kruipruimte op?

Als u last heeft van een vochtige kruipruimte kan dit leiden tot zwam. Nooitmeerzwam is de zwamspecialist die uw vochtige kruipruimte kan oplossen en zwam ook kan voorkomen. Wij komen gratis een inspectie bij u doen om de situatie te checken en ervoor te zorgen dat u hogere kosten bespaart. 

Ja, ik wil een gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?