Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwam in kruipruimte

In de zwamwereld bestaan veel verschillende soorten. De meest voorkomende zwamsoorten zijn de huiszwam en kelderzwam. In zeer korte tijd kan de kracht van het hout een klap krijgen en verminderen. Bij een vochtpercentage van slechts 21% vindt al verzwakking plaats. Schimmels vormen schimmeldraden. Schimmeldraden dringen het hout binnen waardoor het hout op den duur uit elkaar vallen kan. 

Hoe zien de huiszwam en kelderzwam er uit?

Wanneer je last hebt van zwam, zijn de vruchtlichamen of schimmeldraden op hout en muren goed te zien. 

Wat zijn vruchtlichamen van zwam in kruipruimte?

Vruchtlichamen zijn bijvoorbeeld de bekende paddenstoelen, maar ook de soort koek die op hout of muren te zien zijn. Met een dikte van een paar millimeter en een gerimpeld uiterlijk vallen ze over het algemeen wel op. In verschillende vormen is zwam aan te treffen en de meest voorkomende zwam is de huiszwam. 

Huiszwam kan gezondheidsproblemen veroorzaken

Één van de andere vervelende gevolgen van zwam is dat het gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zwam is namelijk op zijn best in vochtige ruimtes, wanneer je leeft in een vochtige ruimte is dit erg ongezond. Zwam in de lucht is slecht en kan op uw luchtwegen gaan werken. Per situatie is dit natuurlijk verschillend maar in een ernstig geval is een luchtweginfectie het gevolg. Vooral personen met astma kunnen een vervelende reactie krijgen op zwam in de lucht.

Vanzelfsprekend kan door verzwakking van het hout door aantasting van zwam delen van vloeren opeens wegzakken. Ook dit brengt natuurlijk zeer gevaarlijke situaties met zich mee. Daarom is voorkomen beter dan genezen en bieden wij een gratis inspectie aan.

Een gratis inspectie om vervelende situaties uit te sluiten

Om vervelende situaties uit te sluiten en te voorkomen biedt nooitmeerzwam.nl een gratis inspectie aan. Houtschimmels en zwam kunnen op veel verschillende plekken voorkomen en daarom is het prettig om zo’n gratis inspectie eens te laten doen. Contacteer ons nu of vraag direct een gratis inspectie aan.

Gratis inspectie aanvragen?