Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwambehandeling

Een behandeling tegen zwam is iets wat nooitmeerzwam.nl voor u snel en efficiënt kan verzorgen. Wij zijn al jaren dé zwambehandeling specialist en hebben dan ook veel ervaring met verschillende situaties.

De zwambehandeling zorgt ervoor dat uw overlast van zwam verdwijnt en ook in de toekomst zwam in huis voorkomen zal. 

Benieuwd naar de kosten voor een zwambehandeling?

Werkwijze tijdens een zwambehandeling

Allereerst bieden we u een gratis zwaminspectie waarbij we de situatie bekijken en op basis hiervan gaan we aan de slag. We zetten ons 6-stappenplan voor een zwambehandeling graag op een rijtje!

1. Allereerst de zwaminspectie, het moment waarop de inspecteur aan de hand van geavanceerde apparatuur een nauwkeurige en betrouwbare uitslag kan garanderen. De inspecteur bekijkt de situatie en controleert het gebouw op sporen van zwam.

2. Na een plan van aanpak opgesteld te hebben, gaan de medewerkers van nooitmeerzwam.nl voor u aan de slag met de zwambehandeling. Verwijderen van al het geïnfecteerde hout. Omdat schimmeldraden zeer ver kunnen doorlopen, en zo dun kunnen zijn dat ze zelfs met het blote oog niet meer waarneembaar zijn, worden ruime marges gehanteerd. Uit ervaring weten onze experts, waar ze op moeten letten.

3. Om de laatste zwamsporen uit te wissen, wordt de gehele kruipruimte inclusief de funderingsmuren en het gezonde hout behandeld met zwam dodende preparaten. Dit gebeurt o.a. met een speciaal ontwikkeld injectiesysteem (waar en indien nodig). De zwam dodende preparaten zijn milieuverantwoord en voldoen aan alle door de overheid gestelde normen.

4. Aanbrengen van menie en een flexibele kunststoffen dpc huls op de nieuw aan te brengen kop zijn kanten van de nieuw aan te brengen balken. Overal waar de balken contact hebben met de funderingsmuur wordt dit uitgevoerd. Eventueel nieuwe zwamaantastingen, bijvoorbeeld via de buren die geen maatregelen hebben getroffen, worden hiermee voorkomen.

5. De grondslag in de kruipruimte wordt geïsoleerd tegen kou en vocht, dit door middel van een bodemafsluiter in de vorm van EPA Chips of NEO Pixels bodemisolatie. De relatieve vochtigheid in de kruipruimte neemt hierdoor af. Dit verlaagt niet alleen de kans op nieuwe zwamvorming, maar ook op muffe luchtjes en ongedierte. Een ander bijkomend positief effect is dat de vloer boven de kruipruimte door de isolatie warmer zal aanvoelen en de stookkosten hierdoor zullen verlagen.

6. De nieuwe vloerbalken zijn geplaatst, meestal van onderaf de kruipruimte, en alles wordt weer netjes afgewerkt. Nog even grondig opruimen en niets herinnert meer aan de werkzaamheden. Wat blijft is een goed gevoel over de adequate aanpak én de zekerheid van 15 jaar garantie.

Ja, ik wil een gratis inspectie voor een zwambehandeling!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.

Gratis inspectie aanvragen?

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.