Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Houtworm herkennen: 3 gratis tips!

Houtworm herkennen is natuurlijk werk voor een echte expert, toch kun je als leek met een aantal tips echt wel bekijken of je last hebt van houtworm of niet. Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal soorten kevers. Deze kevers beginnen hun leven natuurlijk als kleine larven die zich maar al te graag voeden met hout. Daarnaast zijn de gaatjes die ze maken de perfecte verstopplek voor ze.

Wij geven je 3 tips zodat jij de houtworm herkennen kunt en jij weet wanneer je de expert raadplegen moet!

Houtworm herkennen als Sherlock Hol(m)es?

Om de houtworm te kunnen herkennen is het logisch om je als een soort detective op te stellen en te kijken of er sporen zijn, schade aan houten constructies in dit geval. Deze schade uit zich in gaatjes in de houten objecten. De gaatjes worden gemaakt door de larven van de houtworm. Het zijn echte ijsbrekers maar dan in het hout, ze vreten zich letterlijk een weg door het hout heen! Daarmee ook onze eerste tip, kijk of er in het hout ‘uitvliegopeningen‘ te vinden zijn.

Zoek de larve!

Voor de echte geïnteresseerde is er een grotere uitdaging; de larve van de houtworm zoeken en herkennen. Dit kan namelijk een vrij lastige taak zijn omdat de larve erg klein is en zich liever verstopt in één van de gemaakte gaatjes. Toch zou je de larve van de houtworm herkennen kunnen door te checken of je een bruin-wittige larve ziet met al wat gaatjes om zich heen. Wanneer dit het geval is kun je het beste de telefoon pakken om de expert te bellen.

Kevers actief rondom houten constructies

Nog een tip waarmee houtworm herkennen een stuk makkelijker wordt, de kevers zoeken. Vliegen er regelmatig kevers rondom houten constructies in of rondom jouw huis? Dan is er een grote kans dat de houtworm hier actief is. De houtwormkevers zijn op zoek naar een goede plek om hun larven achter te laten, waarmee het probleem zich dus alleen maar uit zal breiden…

Niet zeker of je de houtworm herkennen kunt? Contact ons.

Bij twijfel altijd bellen! Weet je niet zeker of je de houtworm herkent? Laat ons het voor je checken. Wij komen een gratis inspectie doen om te kijken of de houtworm in jouw huis of pand actief is. Mocht dit het geval zijn, stellen we ook een plan van aanpak met de bijkomende kosten voor je op. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent!

Houtworm herkennen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik wil een gratis inspectie!

Gratis inspectie aanvragen?