Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwam onder vloer?

Heeft u last van zwam onder vloer?

Zwam, schimmels, zijn levende organismen waarvan we eigenlijk alleen het vruchtlichaam zien. Neem als voorbeeld een paddenstoel langs de weg. Boven de grond valt deze op en zijn ze soms erg groot, maar wat denk je dat er onder de grond nog te vinden is? Een heel schimmeldraden netwerk heeft zich onder de grond doen ontstaan. Dit wordt ook wel de zwamvlok genoemd. Schimmels en zwammen zijn er in duizenden soorten waarvan een groot deel nog niet ontdekt en vastgesteld is. 

Gratis zwaminspectie en vrijblijvende prijsopgave

Tips voor het verwijderen van zwam onder de vloer

Last van vocht in huis? Er is dan een grote kans dat je zwam onder vloer hebt zitten. Verkleurde vlekken op je muur, vochtige kruipruimte met wat verrot hout, beide zijn tekenen van schimmels en zwam. Het vervelende is dat zo’n schimmel gevaarlijker kan zijn dan die lijkt. Daarom is het belangrijk om de zwam zo snel mogelijk te laten verwijderen. Spoor de bron snel op en stop een extreem snelle uitbreiding van het schimmelprobleem.  

Dat roepen we erg leuk, spoor de bron snel op, maar niet alle schimmels zijn gemakkelijk te lokaliseren. Vaak zijn deze te vinden in kelders, achter een muur of, zoals gezegd. onder je vloer. Wanneer je in een vochtige omgeving woonachtig bent en een huis met houten constructie of houten vloer hebt is het belangrijk rekening te houden dat de combinatie van hou ten vocht voor schimmels kan zorgen. 

Sherlock Schimmel: Vind de dader!

Zwammen zijn soms slecht zichtbaar, maar hoe kom je er dan achter dat je last hebt van zwam in huis? Zwam brengt een muffe geur met zich mee die niet makkelijk weg te krijgen is. Eigenlijk zelfs zo moeilijk, dat de zwam weggehaald moet worden en dat het vanaf dat moment pas weer nut heeft een geurkaars aan te steken. Heb je het idee dat je last hebt van zwam onder de vloer of zwam in huis? Check ruimtes als de kruipruimte en kelder!

Wat onze klanten zeggen:

Lotte
Lees verder
Zeer kundig en transparant.
Corrie
Lees verder
Ik was superrrr blij met de mannen van nooit meer zwam ze hebben het toppiegedaan ook de timmerman is top
Previous
Next

Het riskante aan zwam is dat je wellicht zelf een poging wilt doen om deze onder uw vloer weg te halen. U duikt de kruipruimte of kelder in en gaat aan de slag. Het vruchtlichaam is wellicht weg, maar de schimmeldraden zijn onmogelijk te verwijderen zonder een specialist in te schakelen die hier speciale middelen voor heeft. Hierdoor komt de zwam terug en ontstaat er wellicht blijvende schade aan uw woning. Vanuit deze ruimte is het voor de zwam ook mogeljk om onder uw houten vloer te komen. Het belangrijkste is dus om het vochtprobleem op te lossen.

Zwam onder vloer kun je niet laten zitten. Zwammen verzwakken houtconstructies en heeft zelfs de kracht om beton en cement aan te tasten.

Ja, ik wil een gratis zwaminspectie!

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Zwam onder vloer

Gratis inspectie aanvragen?

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.