Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwam slecht voor gezondheid?

Dat zwam slecht is voor gezondheid was u wellicht al bekend. In dit blogbericht leggen we uit waarom het slecht is voor uw gezondheid en welke klachten zwam kan veroorzaken. Zwam is een verzamelnaam voor schimmels, wellicht weet u dat schimmels flink op de luchtwegen kunnen werken. 

Zwam in huis?

Een vochtige omgeving, ook wel bekend als de broedplaats voor zwammen. Dikke, bruine plakkaten met een witte rand, zo zien ze er uit. Een kruidige geur is wat u ruikt en dit alles is natuurlijk niet prettig. Wanneer u één van deze verschijnselen ziet (of dus ruikt) kijk dan even of u ergens een lekkage tegenkomt, en met name in de kelder of kruipruimte kan dit gauw voor komen. Belangrijk is om er zo spoedig mogelijk bij te zijn, het is tenslotte niet goed voor uw gezondheid… Lees hier meer over het herkennen van zwam.

Het effect van zwam op uw gezondheid

Om een duidelijk antwoord te geven op de beginvraag van dit blogbericht, is zwam slecht voor de gezondheid? Ja. Zwam is slecht voor uw gezondheid en wel om twee redenen.

  1. Zwam tast uw luchtwegen aan waardoor u last kunt krijgen van problemen met ademhalen of zelfs een luchtweginfectie. Dit is een direct gevaar voor uw gezondheid, maar ook een indirect gevaar is iets om in gedachte te houden.
  2. Zwam tast hout, en in sommige vallen de houten constructie van uw huis aan. Dit kan dus instortingsgevaar met zich mee brengen.

Zo ziet u dat zwam op verschillende manieren gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid en het verstandig is om er zo spoedig mogelijk een professional voor te laten komen.

Is zwam voor iedereen even gevaarlijk?

Allereerst is het goed om te weten dat zwam voor niemand gezond is. Toch zijn er ook wat dit betreft “risicogroepen”. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van een schimmelallergie kan uw reactie op de aanwezigheid van zwam in huis heftiger zijn dan bij iemand zonder zo’n soort allergie. Jeukende, tranende ogen, huidklachten en met name ademhalingsproblemen kunnen in heftige vorm als klacht voor komen.

Wees er op tijd bij en contact nooitmeerzwam.nl voor een gratis inspectie!

Hoe sneller u belt, hoe eerder u er van af bent maar met name… hoe minder tijd de zwam heeft om zich uit te breiden. Nooitmeerzwam biedt een gratis inspectie om de situatie ter plekke te kunnen bekijken en ook u duidelijkheid te kunnen geven over de benodigde behandeling en daarbij komende kosten.

zwam slecht voor gezondheid

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik wil een gratis zwaminspectie!

Gratis inspectie aanvragen?