Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwambestrijding

Tegenwoordig is zwamvorming een sluipend probleem in steeds meer woningen en panden. Daarbij komt natuurlijk de nodige zwambestrijding kijken. Zwambestrijding bedrijven zijn er heel veel, groot en klein. Nooitmeerzwam.nl is een specialist die jarenlange ervaring heeft met het bestrijden van zwam. De verzamelnaam Zwam geldt voor wel 150.000 verschillende varianten houtrotverwekkende schimmels. Over het algemeen komen de meeste zwammen en schimmels in de natuur voor, maar er bestaan ook een aantal zwamsoorten die zich laten zien in huizen en gebouwen.

Oorzaken van zwam

De zwam die het meest te zien is, is de huis-, kelder- en poriënzwam. Vooral in de kruipruimte van oudere woningen is deze veel voorkomend, maar ook komen zwamaantastingen in nieuwere woningen en zelfs in nieuwbouwwoningen voor. Een vochtig klimaat in samenhang met de aanwezigheid van voeding (hout) is de belangrijkste oorzaak van zwam. In sommige gevallen is ook een slechte ventilatie een begin van het probleem.

Zwam op hout Zwam onder de vloer, zwambestrijding


Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave

Hoe werkt zwambestrijding?

De start van het zwambestrijding proces begint eigenlijk altijd met de zwaminspectie. Tijdens deze inspectie wordt gekeken hoe groot de schade is en welke behandeling hier bij nodig is. Vanzelfsprekend worden dan ook de kosten duidelijk.

Zodra duidelijk is welke behandeling nodig is, start nooitmeerzwam met het weghalen van het aangetaste houtwerk. Dit doen we tot ruim voorbij de zichtbare zwamaanslag om er zeker van te zijn dat alle zwam weggehaald wordt. Ook zijn er vaak gedeelten waar een echte aanslag niet te zien is, wel zijn daar vaak sporen van schimmeldraden te zien. Deze sporen zijn hardnekkig en lastig te zien, maar daarom des te belangrijker om weg te halen! Door deze sporen kan een nieuwe zwambestrijding nodig zijn. Met speciale middelen en behandeling verwijderen we ook deze zwamsporen en schimmeldraden.

Er zijn verschillende soorten zwam

De meest bekende soort zwam is de huiszwam, maar ook de kelderzwam komt in Nederland voor.

Huiszwam bestrijden

Huiszwam bestrijden moet te allen tijde door een expert gebeuren. Hoe de expert aan de slag gaat? Als volgt:

  1. Allereerst snijdt de zwamexpert het aangetaste hout weg.
  2. Vervolgens worden de vruchtlichamen van de schimmel afgekrabt.
  3. Hierna worden andere aangetaste oppervlakken schoongebrand. Dit hangt wel af van de ruimte en het materiaal. Genoeg ventilatie is namelijk een vereiste!
  4. De balken, muren en/of vloeren waar de zwam op of rondom heeft gezeten krijgen gaten geboord. Deze gaten zorgen voor een opening waar het gif tegen zwam in gebracht kan worden. Dit middel is nodig omdat zwam zich ook niet zichtbaar verspreid kan hebben.
  5. Een voorbehandeling tegen houtaantastande zwammen wordt nu aangebracht op de niet aangetaste houten plekken.
  6. Waar het hout dusdanig is aangetast dat het niet kan blijven, zal vervangend materiaal aangebracht moeten worden.

Kosten voor zwambestrijding zijn dus, zoals je wellicht kunt begrijpen, geen standaard bedrag. Dit hangt helemaal af van de situatie. Welke plek, hoe makkelijk is de plek te bereiken, hoe erg is de plek aangetast, hoe ver heeft de zwam zich verspreid, van welke zwamsoort is sprake, etc. Wij begrijpen echter als geen ander dat je graag wilt weten waar je aan toe bent. Om die reden hebben we een gratis zwaminspectie in het leven geroepen. Één van onze specialisten komt dan ter plekke langs om een inventarisatie te doen en hierna een plan van aanpak en kostenplaatje aan te kunnen leveren. Zo weten zowel jij als wij waar we aan toe zijn! 

Ja, ik wil een gratis inspectie

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.

Kosten van zwambestrijding

Op voorhand bepalen wat een bestrijding van zwam gaat kosten is erg lastig. Om dit goed en nauwkeurig in te schatten is een zwaminspectie ter plaatse gewenst. Hierin nemen wij alle factoren mee. De soort behandeling die nodig is, de bereikbaarheid van de zwam. Wij kunnen, aan de hand van deze inspectie, bij u een offerte opmaken. Neem geheel vrijblijvend contact op of vraag direct een gratis inspectie aan!
 

Schadelijk voor mens en huis

Naast het feit dat zwamvorming schadelijk is voor uw gezondheid, is ook uw huis niet blij met zwam. Het cellulose in het hout van uw huis wordt door zwam aangetast. Hierdoor kan de constructie binnen afzienbare tijd verzwakken en de vloerbalken kunnen hierdoor snel hun draagkracht verliezen. De zwam zal op zoek gaan naar voeding en kan ook via zijn rhizomorfen (transportstelsel zwam) via het voegwerk van muren zich eventueel een weg banen naar naastgelegen panden.

Snel handelen = minder zwam = minder schade

Voorkom erger en zorg voor een juiste zwambestrijding via nooitmeerzwam.nl. Het is een niet te onderschatten probleem, wat sowieso snel handelen vereist! Vooral omdat bij snel en adequaat handelen de vloerbalken eventueel vanuit de kruipruimte vervangen kunnen worden, en zodoende uw topvloer gespaard zal blijven. 

Gratis inspectie aanvragen?

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.