Zwaminspecties
Zwambestrijding, houtwormbestrijding en boktorbestrijding
Kruipruimte isolatie
Desinfectie

Landelijk specialist
Amsterdam & Groningen

Zwam in de zomer

Al een tijdje is het erg warm weer en vliegen hier en daar de zwammen en paddenstoelen uit de grond. Meestal komen deze pas in de herfst naar boven, waarom zijn ze dit jaar zo vroeg?

We leggen je in deze blog uit waarom deze paddenstoelen de grond uit komen maar wat vooral interessant is in ons vakgebied, heb je ook grote en/of meer kans op zwam in de zomer.

Zwammen in de zomer

Een mooi gezicht die paddenstoelen, maar hoe zit het met zwam in huis in de zomer? En wat betreft de zwambestrijding? Het hele jaar door groeien paddenstoelen en is er ook kans dat de huiszwam in jouw huis voorkomt. Waar het vooral opletten geblazen is met zwam in de zomer, is als jouw huis van zichzelf al gevoelig is voor vocht of als je vochtproblemen in huis hebt. Belangrijk is een goede kruipruimte isolatie om een vochtige kruipruimte te voorkomen. Ook hierbij kan Nooitmeerzwam adviseren.

Zwam door luchtvochtigheid

Zoals we al aangaven is vocht als een 3 gangen diner voor zwam. Per jaar verschilt de luchtvochtigheid in het seizoen zomer enorm. Het ene jaar is het erg warm, maar erg droog. Wanneer de luchtvochtigheid stijgt en de warme temperaturen aanbreken dan breekt de hel los… Althans, dat zou kunnen. Voorkom dit en vraag een gratis inspectie aan!

Het verschil tussen zwammen en paddenstoelen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik wil een gratis zwaminspectie!

Gratis inspectie aanvragen?